Origineel recept: Vegabijbel, pagina 334
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 theelepel tijm
- 300 gram spinazie
- 5 eieren
- 125 ml melk
- 150 gram geitenkaas
- platte peterselie
- zout en peper
Stappen
Groentemengsel
- Snijd de onderkant en de harde stengels van de venkelknol en snijd de rest in dunne reepjes
- Doe wat olie in de pan en fruit de venkel samen met de tijm voor drie minuten
- Voeg de spinazie toe tot die slinkt
- Breng op smaak met zout en peper
- Haal van het vuur af en laat even afkoelen
Eimengsel
- Doe de eieren en de melk in de blender
- Breng op smaak met zout en peper
- Blend het eimengsel tot het licht van kleur wordt en zachtjes begint te schuimen
Ovenschaal
- Pak een quichevorm en vet deze in met olie
- Verdeel de helft van het groentemengsel over de bodem van de quichevorm
- Brokkel hier de helft van de geitenkaas overheen
- Giet het eimengsel over de groenten en de geitenkaas
- Verdeel de rest van het groentemengsel en de geitenkaas over de quichevorm
- Garneer met wat blaadjes peterselie
Oven
- Zet de oven op 180 graden
- Bak de frittata in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar
Ik heb een oneindige liefde voor venkel. Venkel=leven.
BeantwoordenVerwijderen