Frittata met spinazie, venkel en geitenkaas

 


Origineel recept: Vegabijbel, pagina 334

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1 theelepel tijm
  • 300 gram spinazie
  • 5 eieren
  • 125 ml melk
  • 150 gram geitenkaas
  • platte peterselie
  • zout en peper

Stappen

Groentemengsel
  • Snijd de onderkant en de harde stengels van de venkelknol en snijd de rest in dunne reepjes
  • Doe wat olie in de pan en fruit de venkel samen met de tijm voor drie minuten
  • Voeg de spinazie toe tot die slinkt
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Haal van het vuur af en laat even afkoelen
Eimengsel
  • Doe de eieren en de melk in de blender
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Blend het eimengsel tot het licht van kleur wordt en zachtjes begint te schuimen
Ovenschaal
  • Pak een quichevorm en vet deze in met olie
  • Verdeel de helft van het groentemengsel over de bodem van de quichevorm
  • Brokkel hier de helft van de geitenkaas overheen
  • Giet het eimengsel over de groenten en de geitenkaas
  • Verdeel de rest van het groentemengsel en de geitenkaas over de quichevorm
  • Garneer met wat blaadjes peterselie
Oven
  • Zet de oven op 180 graden
  • Bak de frittata in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar

Reacties

Een reactie posten