Panangcurry


 

Origineel recept: Marion's Kitchen

Ingrediënten

Currypasta
  • 10 gedroogde rode chilipepers
  • 3 cm galangal (laoswortel)
  • 1 stengel citroengras
  • 2 sjalotjes
  • 2 korianderwortels
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 imoenblaadjes
  • 2 theelepels garnalenpasta
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 thelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel pinda's
Overig
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 500 gram kippendij in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1,5 eetlepel vissaus
  • 1,5 eetlepel palmsuiker

Stappen

  • Leg de gedroogde rode chilipepers ongeveer een kwartier in water om ze te weken (bewaar het water, dat heb je later nodig)
  • Snij de overige ingrediënten fijn en doe ze in de blender met de garnalenpasta, de kruiden en de pinda's
  • Vermaal dit tot een fijne pasta. Om de pasta smeuïger te maken, voeg je lepeltje voor lepeltje het water van de chilipepers toe
  • Verhit de plantaardige olie in een pan
  • Pak de helft van de currypasta (de andere helft kun je invriezen, dit is voor twee keer) en bak deze ongeveer 2 minuten
  • Voeg de kip toe en bak mee tot hij goudbruin is
  • Voeg de kokosmelk toe en laat vervolgens 30 minuten zachtjes pruttelen
  • Voeg de vissaus en de palmsuiker toe

Reacties

  1. Om deze curry oranje te krijgen en niet bruin moet je dus echt die tien chilipepers toevoegen. Dus niet van die kleine pepertjes, maar van die lange. Ik heb dit namelijk ook met kleine pepertjes (Sichuan, kocht ik bij de Amazing) geprobeerd en die was anders. Ook echt minder pittig. Dus houd je van bruin en niet zo pittig: sichuanpepertjes kopen. Hou je van oranje en wel pittig (zoals het hoort) dan moet je tien pepers te drogen leggen of geluk hebben en een Turkse winkel om de hoek hebben die ze al gedroogd verkoopt.

    Verder wil ik nog even wat zeggen over die rare knobbellimoen die Marion nog in de pasta doet: die hebben ze hier nergens. Mocht iemand hem hier ooit een keer ergens zien, dan koop hem en doe hem op de post. I'm intrigued...

    Ook garneert Marion de curry nog met allerlei spullen (kokosroom, limoenblaadjes en chilipepers), maar dat heb ik hier weggelaten.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten