Thaise garnalenbroodjes

 


Origineel recept: Marion's Kitchen

Ingrediënten

Broodjes
  • 350 gram schoongemaakte garnalen
  • 150 gram stevige witvis
  • 8 kaffirlimoenblaadjes, zonder nerf en zeer fijngehakt
  • 4 korianderwortels, fijngehakt
  • 1 eiwit
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1 stokbrood (ongeveer twintig sneetjes)
  • zwart sesamzaad
  • olie om in te frituren
Vinaigrette
  • 3 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels witte suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 fijngehakte rode chilipeper
  • 1 fijngehakte teen knoflook
Kruidensalade
  • 15 gram Thaise basilicum
  • 15 gram munt
  • 15 gram koriander

Stappen

  • Maal in een keukenmachine de garnalen, vis, limoenblaadjes, korianderwortels, eiwit, zout en suiker tot een gladde mousse. 
  • Snijd plakjes van het stokbrood en besmeer deze met de garnalenmousse.
  • Bestrooi de stokbroodjes met zwarte sesamzaadjes.
  • Meng de ingrediënten voor de vinaigrette goed en laat deze minimaal tien minuten staan om de suiker op te laten lossen en de smaken van de chili en de knoflook in te laten trekken.
  • Verhit de frituurolie tot deze begint te borrelen als je er een chopstick of een stukje brood in houdt.
  • Leg de stokbroodjes met de belegde kant naar beneden in de frituur. Draai ze regelmatig om om ze aan beide kanten mooi goudbruin te krijgen. Ik gebruik daar zelf altijd chopsticks voor.
  • Laat de stokbroodjes uitlekken op keukenpapier.
  • Meng de blaadjes van de drie kruiden door elkaar en maak deze salade aan met de helft van de vinaigrette.
  • Leg de stokbroodjes mooi op een schaal. Leg daarop de kruidensalade en bedruip het hele gerecht uiteindelijk nog met de rest van de vinaigrette.

Reacties

  1. Ik maak heel wat Thaise rijsttafels met van alles en nog wat erbij, maar één ding dat er altijd bij zit, zijn deze garnalenbroodjes. Simpelweg omdat niemand ervan af kan blijven en er dus ook (helaas) nooit iets overblijft om 's avonds nog even weg te snacken.

    DIKKE TIP: als je nou niet speciaal voor korianderwortels naar een Aziaat wil gaan (waar ze meestal ook nog eens takkeduur zijn), kun je in plaats van vier wortels ook acht stengels nemen. De smaak daarvan is iets minder sterk, maar wel vergelijkbaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten