Kip in mosterdsaus

Origineel recept: Hanoi Saigon, recepten uit Vietnam, pagina 168

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • 1 tl poeder voor satésaus
  • 2 el nuoc mam (Vietnamese vissaus)
  • 1 grote tomaat
  • 1 ui
  • 1 sjalotje
  • 500 gr aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 dl kippenbouillon
  • 1 el plantaardige olie
  • 3 el (dijon)mosterd
  • peper

Stappen

  • Hak de knoflook, de ui en het sjalotje fijn en fruit dit in olie in een braadpan
  • Voeg de kip toe, samen met het poeder voor satésaus, de nuoc mam en peper
  • Braad de kippenpoten in ongeveer 10 minuten goudbruin
  • Schil de aardappels en snij in grove stukken
  • Snij de tomaat in kwarten
  • Doe de aardappel en de tomaat in de pan bij de kip
  • Voeg de kippenbouillon toe
  • Voeg de mosterd toe
  • Laat 45 minuten sudderen en schep af en toe om

Reacties

  1. In het recept staat dat je dit gerecht met rijst serveert, maar ik vind én rijst én aardappelen een beetje te veel van het goede. Zonder rijst eet ik hier twee keer van en dan is het genoeg, zeker omdat ik ook vaak groenten on the side eet. Als je er wel rijst bij eet, zou je er in principe vier keer van kunnen eten, anders is het te weinig.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten